Волинь Новини

Делегація із Луцька з робочим візитом відвідала Брюссель

Делегація Луцької міської ради у складі заступника міського голови Ірини Чебелюк та в.о. начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Анни Вінцюк з робочим візитом відвідала місто Брюссель, Королівство Бельгія.

Про це повідомляють на веб-сайті Луцької міськради.

В рамках візиту представники міської ради взяли участь у саміті «Майбутнє регіонів Європи, що розвиваються». Захід проводиться щорічно та уже вп’яте приймав учасників з країн Центральної та Східної Європи: України, Грузії, Сербії, Румунії, Польщі, Естонії, Словенії. Програма включала обговорення з питань залучення інвестицій і сприяння веденню бізнесу, зеленої енергетики та енергетичної безпеки, політичних інновацій і реорганізації державних послуг, протидії дезінформації, нових підходів до трудових відносин і робочих просторів.

Ключовим заходом саміту стала церемонія нагородження EMERGING EUROPE AWARDS. Премією відзначають кращі проекти, які змінюють життя в країнах Європи, що розвиваються. За підсумками відкритого онлайн голосування у категорії «Ініціатива року в галузі зеленої енергетики» переміг спільний проект Луцької міської ради та Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO) «Енергоефективність в громадських будівлях міста Луцька». Ірина Чебелюк отримала премію для нашого міста, зазначивши, що кожен такий проект, для реалізації якого залучаємо кошти інвесторів, донорів, а також власного бюджету – це успіх, адже це вклад не лише у розвиток міста Луцька, а й усієї України.

Під час перебування у місті Брюссель офіційна делегація долучилася до акції на підтримку надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу, а саме у спільному фото та ході із 30-метровим прапором України, прапорами ЄС та країн-членів ЄС. Захід відбувся під стінами Європарламенту після ухвалення історичного для нашої держави рішення про кандидатство на членство України в ЄС.

За сприяння депутата Луцької міської ради Олександра Лазуки провели зустрічі офіційної делегації Луцька з депутатами Європейського парламенту: Вітольдом Ващиковскі, головою делегації в Комітеті асоціації Україна-ЄС та Андрюсом Кубілюсом, співголовою Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ. Обидва депутати є координаторами міжпарламентської мережі «Об’єднані для України» (U4U) та ключовими друзями нашої держави, які послідовно підтримують інтереси України в європейській інституції. Під час зустрічей європарламентарі висловили солідарність з народом України в складний час війни та підтримку наших прагнень до вступу у Європейський Союз. Із литовським політиком Андрюсом Кубілюсом обговорили питання відзначення у 2029 році 600-ї річниці З’їзду європейських монархів у Луцьку. Ірина Чебелюк подякувала євродепутатам та в їх особах державам Польщі та Литви за надважливу підтримку України на міжнародній арені та запросила відвідати наше місто у мирний час.