Волинь Новини

Помер настоятель волинського костелу Андрій Квічала

Ксьонз Анджей (Андрій) Квічала, священник Луцької дієцезії Римо-католицької церкви в Україні, помер уві сні після тривалої та важкої хвороби помер  26 червня.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Wołanie z Wołynia.

Отець Анджей Мацей Квічала народився 30 січня 1967 року в Нисі. Після закінчення початкової школи вступив до сільськогосподарського училища святого Еміля Годлевського в Нисі.

У 1987 році склав атестат зрілості. Того ж року розпочав навчання у медичній академії у Вроцлаві.

Після складання дипломного іспиту розпочав роботу в Державній вчительській лікарні № 4 на кафедрі нефрології у Вроцлаві.

У 1994 році вступив до Вищої духовної семінарії Замостсько-Любачівської єпархії та почав навчання в Люблінському католицькому університеті (KUL). Під час кожної відпустки допомагав у душпастирській роботі на парафіях, які очолював о. Вітольд Юзеф Ковалів, Острог, Здолбунів, Клевань і Кунюв (Кам’янецько-Подільська дієцезія).

18 травня 2000 року здобув ступінь магістра з історії Церкви на теологічному факультеті Люблінського католицького університету. Висвячений на священника 10 червня 2000 року.

З липня 2000 р. по листопад 2001 р. працював вікарієм катедральної парафії в Луцьку.

18 листопада 2001 р. призначений парохом парафій Святого Духа в Маневичах, Святих Кирила і Мефодія в Любешеві та Святого Мартина в Черську (Камінь-Каширський район) Останніми роками він відремонтував костел у Маневичах, де жив і працював майже 21 рік.

Померлий священник був справжнім капеланом польських скаутів, які приїжджали до Костюнівки. Охоронець могил легіонерів, священників і меморіалів на Волинському Поліссі.