Волинь Новини

На Волині переселенці облаштувалися у старій хаті, яка сім років стояла пустою. Відео

Дві сім’ї з Мелітополя оселилися у волинському селі Чорний Ліс Торчинської громади Луцького району.

Одна родина переїхала в будинок родичів, а друга перебралася у хату, в якій уже сім років ніхто не жив. Стару хатину привели до ладу, а невеличкий город, що поряд, уже засіяли, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Наше місто окупували російські військові, тому нам довелося тікати, аби врятуватися. Ні роботи, ні можливості прогодувати сім’ю в нас не було, тому ми були змушені покинути наше місто та переїхати сюди, на Волинь», – каже переселенець Віктор Науменко.

Разом із ним з Мелітополя виїхали його дружина та двійко дітей. Родина приїхала не на власному транспорті: в одному автомобілі місто покидали сім людей. Звісно, взяли з собою обмаль речей.

Вікторія Науменко додає, що жити в Чорному Лісі тяжко, бо немає звичних міських умов, до того ж, поряд ніхто не мешкає.

«Дітям також тяжко, тому що немає з ким спілкуватися, гуляти… Зате нам тут спокійно», – наголошує вона

Її донька Олена – студентка. Зараз обирає виш, де буде продовжувати навчання. Син Дмитро сумує за рідною домівкою. «Мені тут погано, тому що це не наш дім… Тут є тільки двоє друзів», – зазначає він.

Переселенці засадили город біля будинку. Планують зібрати врожай. Дві кімнати в хатині привели до ладу. Власники будинку допомогли їм із меблями. Однак зимувати тут сім’я боїться через безлюддя та старе пічне опалення. Тому Науменки планують переїхати туди, де донька продовжуватиме навчання.

«Донька навчалася в Мелітополі, вона вже закінчила перший курс за спеціальністю «Комп’ютерний оператор і бухгалтерія». За цією спеціальністю може перевестися на навчання або в Дніпро, або у Львів», – зауважує Вікторія Науменко.