Волинь Новини

Чому лучани влітку платять за опалення

Чимало лучан здивовані, що, попри закінчення опалювального сезону, їм продовжують нараховувати плату за опалення. Причина ж – у двоставковому тарифі, який ДКП «Луцьктепло» ввело ще торік. Відповідно до нього певну суму за тепло мешканці Луцька сплачують упродовж цілого року.

Про це йшлося у програмі «Актуально» на 12 каналі.

Як запевнив директор «Луцьктепла» Іван Скорупський, двоставковий тариф цілком законний, тому що такий порядок розрахунків затверджений Кабміном.

«Різниця у тому, що одноставковий тариф на опалення застосовується виключно в опалювальний період, а двоставковий тариф ділиться на умовно змінну і умовно постійну частини. До складу умовно змінної частини входять витрати на енергоресурси, вона застосовується виключно зимою. А умовно постійна розподілена рівномірно протягом 12 місяців, тобто щомісяця присутня у платіжках», – пояснив гість програми.

За його словами, на запровадження двоставкового тарифу вплинуло, зокрема, введення так званої плати за доставку газу.

«Для підприємства вона чимала, оскільки ми сьогодні, на жаль, ще дуже енергозалежні. Ми використовуємо орієнтовно 57-58 мільйонів кубометрів газу на рік, і послуга саме з доставки газу для підприємства сьогодні коштує 9 млн 100 тисяч гривень, а в минулому році вона коштувала понад 10 мільйонів у місяць, і необхідно за цю послугу платити справно», – зазначив Іван Скорпуський.