Волинь Новини

На Волині судили прикордонника: деталі

Прикордонник пропустив господаря для обробки землі за лінією прикордонних інженерних сполучень лише з перепусткою та без документа, що посвідчує особу та за це потрапив на лаву підсудних.

Про це стало відомо з реєстру судових рішень, – пише Район.Шацьк.

1 червня прикордонник охороняв державного кордону на території Шацької громади на ділянці відповідальності ВПС «Грабове». Близько восьмої години ранку військовослужбовець впустив за лінію прикордонних інженерних споруджень селянина для здійснення сільськогосподарських робіт по перепустці, але без документів, що посвідчують особу.

Прикордонник порушив вимоги наказу «Про затвердження порядку в`їзду і перебування в місцевості, яка знаходиться між державним кордоном і лінією прикордонних інженерних споруджень», тобто порушив правила несення прикордонної служби в особливий період.

Винність військовослужбовця довели фактичними даними, викладеними в протоколі про адміністративне правопорушення матеріалами справи та поясненнями підсудного в судовому засіданні.

Прикордонник свою винуватість визнав повністю.

Суд призначив призначити порушнику штраф в розмірі сто сорок п`ять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 2465 гривень.

Окрім цього, обвинувачений мусить сплатити в дохід держави судовий збір у розмірі 496 гривень.