Волинь Новини

Останній шлях додому: на Волинь доставили тіла трьох Героїв

На Волинь привезли тіла трьох Героїв, які загинули, захищаючи Україну від російської орди, повідомляють Волинські Новини.

Сьогодні, 22 червня, українські воїни здолали свій останній шлях із Дніпра на рідну Волинь. Рефрижератор із тілами полеглих захисників доправив волонтер ГО «Військові капелани Волині» Микола Собуцький.

Серед загиблих: 23-річний мешканець села Тристень Луцького району (колишній Рожищенський район) Владислав Хомик; 32-річний мешканець Ковельської громади Мирослав Поліщук та 37-річний мешканець Володимира Сергій Засадко.

Нагадаємо, Владислав Хомик загинув під час виконання бойового завдання. Про час і місце прощання із загиблим Героєм буде повідомлено згодом, а на території громади оголошена триденна жалоба.

Мирослав Поліщук загинув 16 червня біля населеного пункту Білогорівка Луганської області. Мешкав в селі Лапні Тойкутського округу. Чин похорону Героя відбудеться 23 червня о 12:00 в Свято-Благовіщенському соборі, а о 13:20 пройде громадянська панахида в центрі на площі Героїв Майдану. Опісля тіло Героя доправлять в село Лапні, де поховають на місцевому кладовищі.

Водій артилерійської батареї Сергій Засадко був мобілізований до війська у лютому цього року після повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Загинув 28 квітня в результаті артилерійського обстрілу на Донеччині. У 37-річного бійця залишилась дружина та 8-річна донька. Поховають Сергія Засадка на кладовищі у селі Зимне.

Війна триває і ціна перемоги – кров українських захисників. Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним загиблих. Вічна пам’ять і слава! Герої не вмирають!

Вікторія СЕМЕНЮК