Волинь Новини

На Волинь офіційно переїхали і почали роботу чотири компанії

За даними Волинської обласної військової адміністрації, у області офіційно розпочали роботу і перевезли обладнання чотири компанії.

Про це пише видання “Сила правди”.

Ще 16 підприємств перебувають в процесі релокації: вивчають умови, перевозять обладнання, підбирають приміщення. Переїжджають на Волинь з різних регіонів – Луганської, Дніпровської, Запорізької, Київської, Вінницької областей.

“Більшість підприємств планує залишитись тут, але відновивши роботу на деокупованих територіях. Тобто, робити якісь філії, дочірні підприємства. – розповідає керівник управління економічного розвитку та торгівлі Волинської ОВА Анатолій Банера. – Вся система релокації йде через Міністерство економіки, вона закрита. Підприємець вказує свої критерії, бажаний регіон, і має можливість вибирати. Ми теж подаємо інформацію від себе – що можемо запропонувати, які площі маємо. І таким чином підприємці вже вибирають місця для розташування свого бізнесу. У рамках цієї програми підприємцям держава допомагає з перевезенням бізнесу на нову локацію, розселенням працівників та підбором нового персоналу, відновленням логістики, пошуку ринків збуту та закупівлі сировини”.

За словами посадовця, у рамках програми релокації на Волині підготували 88 приміщень, третину з яких пропонує саме волинський бізнес. Також значною перевагою Волині є і сусідство з Євросоюзом, тож бізнесмени враховують цей фактор.