Волинь Новини

Якщо на Волинь наступатимуть білоруси, тероборона відразу дасть їм лупня і повідомить про це

100 окрема бригада ТрО ЗСУ отримала нового начальника служби зв’язків з громадськістю

Пресофіцером підрозділу став журналіст «Волині» Сергій Хомінський. Сьогодні його представили журналістам краю. Наш колега розповів, як інформуватиме земляків про життя підрозділу. Серед іншого, він закликав представників ЗМІ не розділяти Збройні сили України та тероборону, адже ТрО є одним із родів військ ЗСУ й закликав не плутати її з добровольчими формуваннями громад. Він розповів, що його бригада – це моторизована піхота, яка здатна дати ефективну відсіч ворогу.

Це достатньо боєздатні частини, але часто українці їх недооцінюють.

– Про це не прийнято говорити, але окремі підрозділи нашої бригади ледь не з початку війни побували безпосередньо на передовій. Під час навчання чи бойової тривоги доводилося бачити приклади контирдиверсійної боротьби. Наприклад, пікап, на якому встановлений кулемет, крім того в машині є запас протитанкових засобів, на великій швидкост підлітає до ворожої колони і обстрілює її. «Косять» живу силу із кулемета і на великій швидкості зникають. Це достатньо боєздатні частини, але часто українці їх недооцінюють, – каже Сергій Хомінський.

Начальник відділення комунікацій 100 окремої бригади територіальної оборони Костянтин Байчук під час прсконференції заявив, що в інформаційному просторі краю не має бути вакууму про оперативну обстановку в регіоні, адже цим користуються вороги, розповсюджуючи фейки. Тому, зважуючи кожне слово, представники підрозділу постійно інформуватимуть земляків про ситуацію з обороною області.

Військові також просять журналістів дуже обережно ставитися до будь-якої інформації, що стосується ЗСУ і не розмухувати скандалів без серйозних підстав.

Журналісти ж попросили представників ТрО розвіювати міфи про потенційний наступ білорусів, бо з 24 лютого час від часу з’являються повідомлення, що наші північні сусіди вже у волинських лісах.