Волинь Новини

На Волинь привезли тіла чотирьох загиблих Героїв. Відео

До моргу в Луцьку привезли тіла чотирьох Героїв, які загинули, захищаючи Україну від російської орди, повідомляють Волинські Новини.

Сьогодні, 15 червня, українські воїни здолали свій останній шлях із Дніпра на Волинь. Рефрижератор із тілами полеглих захисників доправили волонтери ГО «Військові капелани Волині».

Уранці близько 5:00 автомобіль місії «Вантаж-200» зустріли активісти ГО «Автомайдан». Відтак у супроводі поліції та небайдужих жалобний кортеж рушив через центр Луцька до обласного бюрo сyдово-мeдичної eкспертизи.

Серед загиблих – лучанин Артем Асматов (1991 р. н., загинув у районі населеного пункту Васюківка на Донеччині), мешканець села Крухиничі Локачинської ТГ Михайло Стрилюк (1980 р. н), ковельчанин Юрій Кравчик (1970 р. н., загинув 12 червня біля населеного пункту Відродження Донецької області), Дмитро Ткачук (1976 р. н., загинув 11 червня у селі Берестове Донецької області, місце проживання – невідоме).

Як розповіла військовий капелан ГО «Військові капелани Волині» Тетяна Потоцька-Євчукзагалом із моргу в Дніпрі у Рівненську та Волинську області доправили 13 тіл загиблих захисників.

До слова, спека суттєво ускладнює ідентифікацію та транспортування тіл полеглих бійців додому, адже за високих температурних показників останки швидко розкладаються, що й казати про запах та гостру потребу в захисних костюмах і респіраторах.

Окрім того, актуальним залишається питання вивантаження тіл з рефрижератора на ноші і перенесення їх до приміщення моргу. На жаль, ці обов’язки досі лежать на плечах, власне, екіпажу місії «Вантаж 200» та волонтерів, які організовують жалобний кортеж та супровід полеглих Героїв, – громадських активістів з ГО «Автомайдан України, Луцьк».

Війна триває і ціна перемоги – кров українських захисників. Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним загиблих. Вічна пам’ять і слава! Герої не вмирають!

Вікторія СЕМЕНЮК