Волинь Новини

Самообслуговування в ЦНАПі: чи користується послуга популярністю у Луцьку

Щодня у Центрі надання адміністративних послуг Луцька до десяти людей користуються робочим місцем, де можна самостійно отримати послугу, – розповів Суспільному заступник директора Луцького ЦНАПу Василь Сарай.

Аби користуватися такими послугами за робочим місцем, клієнт повинен бути зареєстрованим на порталі “ДІЯ”.

Чи користується послуга з самообслуговування популярністю у Луцькому ЦНАПі

Василь Сарай показує робоче місце для самообслуговування. Суспільне Луцьк

“Ми створили таке вільне робоче місце, де кожен, хто не має вдома комп’ютер, або має, але потребує додаткової консультації – може прийти сюди. Самостійно, або за допомогою адміністратора замовити ту чи іншу послугу, яка доступна в електронному вигляді”, – каже Василь Сарай.

Консультанти, які працюють у ЦНАПі можуть допомогти відвідувачу з друком витягів чи їх збереженням в електронному вигляді.

Чи користується послуга з самообслуговування популярністю у Луцькому ЦНАПі

Суспільне Луцьк

Лучанка Ріта Смаглюк прийшла отримати витяг про реєстрацію місця проживання. Це робить через особистий кабінет в порталі “ДІЯ”. Каже: користуватися сервісом їй не складно.

“Подивились як користуватися додатком “ДІЯ”, тоді так, ця послуга стає простою і доступною. Послуга ЄМалятко, також ви можете зареєструватись як ФОП, отримати будь-яку довідку також: довідка про доходи. Ми заходимо в розділ всі послуги і можемо користуватися будь-якою послугою.

Зі слів заступника директора Луцького Центру надання адмінпослуг, нині на урядовому порталі ДІЯ в особистому кабінеті загалом доступні 78 адміністративних послуг.