Новини

У Польщі – дефіцит чоловічої робочої сили: кого не вистачає

Як відомо, Польща була і залишається однією з найпопулярніших країн серед українців, які шукають роботу за кордоном. Станом на кінець травня понад 1 мільйон українців вже отримали польський номер pesel, а з цієї цифри офіційно працевлаштувалися 180 тисяч українців.

Про це пише 24 канал, передає Молодий Буковинець.

Водночас ринок праці зазнав змін, адже Польща зараз відчуває дефіцит чоловічої робочої сили. Польські підприємства намагаються підлаштуватись так, аби була змога працювати й жінкам.

Деякі підприємства у Польщі починають пропонувати “чоловічу” роботу українським жінкам, а чимало вакансій є саме в логістичній галузі, зокрема комплектувальниць товарів на складах. Також українкам пропонують роботу на виробництві, прибиранні або збиранні ягід.

Проте сьогодні ситуація на ринку праці з роботою для чоловіків все ж залишається складною. Роботодавці скаржаться на брак водіїв автобуса, операторів машин з ЧПК та операторів навантажувача.

Через це працедавці зараз змушені активніше конкурувати між собою та пропонувати більш привабливу оплату праці.

Як повідомляє польська компанія з працевлаштування Tvojarabota.pl, у рейтингу найбільш необхідних та оплачуваних вакансій лідирують: оператори машин з ЧПК, з зарплатнею у межах 47 тисяч гривень (7 тис. злотих); водії автобусів на міських, міжміських та туристичних маршрутах із середньою зарплатнею у 41 тисячу гривень (6 тис. злотих); оператори навантажувача з оплатою в межах 30-32 тисячі гривень (4,5 тис. злотих)