Важливо Волинь Новини

«Из-за вас нас бомбят Ваши же!», – переселенці на Волині. Відео

Через відмову розмовляти українською мовою у центрі реєстрації переселенців міста Володимир тимчасово переміщені особи зчинили сварку.

Відео оприлюднене на сторінці «Твій Володимир».

На відео чутно, як жінки кажуть, що не можуть говорити українською мовою, більш того, заявляють: «Из-за вас нас бомбят Ваши же!»

«Просте прохання говорити українською викликало шквал обурення, прокльонів, образ та претензій. З криками «Пускай и дальше привозят в закрытых гробах», жінки вирішили добиватися того, аби їх обслужили, бо «вы нам должны по закону». Конфлікт був щодо включення в список черги на отримання французької допомоги. На захист працівників, які дотичні до роботи з переселенцями, долучилися інші біженці, які з перших днів допомагають координаційно», – йдеться в підписі до відео.

У пресслужбі міської ради прокоментували цю ситуацію. Зокрема, до порушниць порядку були змушені викликати поліцію.

«Внутрішньо переміщена особа звернулася у центр реєстрації переселенців по допомогу, їй надали відповідну інформацію, але на прохання працівників спілкуватись державною мовою, жінка відреагувала дуже агресивно. Виник конфлікт, який було залагоджено із залученням поліції і посадових осіб міської ради. Також переселенцям надано роз’яснення згідно ЗУ «Про забезпечення функціонування української мови як державної», – інформують у пресслужбі міськради.