Волинь Новини

“Діти – це золотий генофонд нашої незламної нації”, – Олег Яковенко

Як стало відомо, напередодні відомий волинський лікар Олег Яковенко зазначив, як допомогти дітям пройти крізь виклики війни.

Про це він написав у соцмережі Facebook.

 

“Це фото було зроблено мною на трагічному місці Макарівського району траси Житомир-Київ. Сподіваюсь, що з дитиною та мамою малечі яка була у цій колясці все гаразд і вони вже у безпечному місці.
Нагадаю, що згідно офіційної статистики починаючи з 24 лютого 2022 року:
– Було викрадено окупантами вже більше 230 тисяч українських діток!
– Пропали безвісти вже більше 1900 українських діток!
– Загинуло вже більше 220 українських діток!
– Отримали поранення та стали інвалідами вже більше 400 українських діток!
Можна лише уявити скільки українських діток зараз оговтуються від посттравматичного стресового розладу внаслідок фізичних страждань, після психологічного насилля, ґвалтування, втрати батьків та рідних внаслідок війни … !
Наші діти – це золотий генофонд нашої незламної нації, це безцінний скарб нашого українського народу, це майбутнє нашої прекрасної країни!
І перше, що ми всі повинні зробити в цих трагічних умовах сьогодення – це створити безпечні умови перебування всіх наших українських дітей!

Повна евакуація абсолютно всіх дітей подалі від зони військових дій та подалі від очей скажених окупантів! Це мають розуміти всі батьки, всі вчителі, всі соціальні працівники, кожен член української громади, який переживає за майбутнє нашоі держави!”, – йдеться у дописі.