Волинь Новини

В червні у місті піднімуть вартість проїзду у маршрутках

Через значне зростання цін на пальне у Володимирі в червні планують підняти вартість проїду у маршрутках.

Про це йшлося на нараді з перевізниками, які обслуговують маршрутний транспорт у громаді.

Як зазначив очільник громади Ігор Пальонка, питання перевезень нині одне з найболючіших у громаді, особливо у сільських населених пунктах, адже саме цю проблему порушували у кожному селі під час нещодавніх виїзних прийомів.

Причина зняття багатьох автобусів із рейсів – підняття удвічі ціни на пальне та його постійний дефіцит, зазначили перевізники Михайло Тищук, Ігор Павловський та Василь Собчук. Відтак тариф, який і без того планували переглядати іще до воєнного стану в країні, нині абсолютно економічно необґрунтований, через що здійснювати перевезення стало збитково. Як наслідок – з 17-ти автобусів у громаді зараз їздять лише 13 транспортних засобів.

Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук поцікавився розрахунками пального та його складовою у тарифі. Якщо раніше вартість пального була закладена у розмірі 28 гривень за літр, то нині перевізники купують його за 56 гривень. Тож нині гостро постала потреба у перегляді діючих тарифів.

Орієнтовно всередині червня у громаді розглянуть приведення тарифів на маршрутні перевезення до економічно обгрунтованого показника. До слова, на такий вимушений крок планують йти і в інших містах Волинської області.