Важливо Волинь Новини

“Можливо, вже настав час визначитись”, – Тетяна Єремеєва про перехід парафій з Московського патріархату до Православної церкви України

Як відомо, релігійні громади Української православної церкви Волині що перебувають у єдності з московським патріархатом, від початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України почали поступово переходити до Православної церкви України. Утім, не усі парафії виявили бажання змінити конфесійну приналежність.

Про це зазначає Тетяна Єремеєва у соцмережі Facebook.

“Упц московського патріархату провела так званий собор, який засудив війну і висловлює нам співчуття . Верх цинізму! Не попросив забрати кіріла-гундяєва-путіна війська з України, а …співчуття.
В чергове п’ята колона кремля вирішила «кепочку перевернути» і здійснити чергове окозамилювання, щоб сповільнити перехід парафій до Православної церкви України.
Так званий собор московської церкви в Україні висловив ( увага!) …. незгоду з позицією першоіерарха своєї ж церкви кіріла щодо війни в Україні. Не засудив! Не наклав анафему! А лише виразив “незгоду” з позицією.
І в стилі методичок ФСБ росії собор упц московського патріархату ухвалив відповідні «доповнення і зміни до Статуту про управління Української Православної Церкви, що свідчать про повну самостійність і незалежність Української Православної Церкви».
Ще раз – НЕ проголосив про самостійність і незалежність від рпц , а лише «ухвалив зміни до Статуту».Тобто, по документах ніби не московський патріархат , але вони залишаються у складі російської православної церкви !
На Волині до війни було зареєстровано 646 парафій московської церкви.
У Луцьку залишається на сьогодні біля 6 парафій, які не поспішають висловлювати свою позицію.На 93 день війни на Волині перейшли до Православної церкви України трохи більше 100 парафій.
Виглядає так, що 500 парафій і далі « стурбовані» війною в Україні і висловлюють нам ….співчуття ?
Тобто однією рукою ставлять свічки в московській церкві , печуть пиріжки для військовий , а іншою рукою підтримують кремль? Можливо, вже настав час визначитись?
Не потрібно щодня боятися про напад Білорусі на Волинь і надіятись на наших воїнів, починайте боротьбу кожний у своїй громаді”, – йдеться у дописі.