Новини

Армія РФ не припиняє наступу на сході — Генштаб

Російське військо не припиняє наступу у Східній операційній зоні та продовжує завдавати ракетних і авіаційних ударів по об’єктах інфраструктури на території України. Про це повідомляє Генштаб Збройних Сил України у ранковому зведенні.

На Волинському та Поліському напрямках з особовим складом військових частин збройних сил Республіки Білорусь проводяться командно-штабні та мобілізаційні тренування. Зберігається імовірність ракетних і авіаційних ударів з території цієї країни.

На Сіверському напрямку армія РФ прикриває ділянку українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях та не дає перекинути українські війська на інші напрямки.

У прикордонних з Україною районах цих російських областей продовжили дію підвищеного рівня терористичної загрози до 8 червня.

Військо РФ обстріляло з мінометів калібру 120-мм та ствольної артилерії райони населених пунктів Бачівськ і Краснопілля Сумської області та населеного пункту Заріччя Чернігівської області.

На Слобожанському напрямку росіяни систематично інтенсивно криють вогнем райони зосередження українських військ. Також обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Тернова та Черкаські Тишки.

Армія РФ намагається покращити тактичне положення в районі Ізюма та відновити наступ на місто Слов’янськ. Обстріляла із артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів та танків райони населених пунктів Чепіль, Довгеньке, Курулька, Богородичне та Студенок.

На Донецькому напрямку головні зусилля російського війська зосереджені на взятті під повний контроль населеного пункту Лиман та спробах покращити тактичне положення поблизу Сєвєродонецька та Авдіївки. Росіяни активно застосовують засоби радіоелектронної боротьби на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Задіяли артилерію та штурмову авіацію по позиціях українських підрозділів та цивільній інфраструктурі регіону.

Російське військо намагається закріпитись в районі Сєвєродонецька. Штурмувало в напрямку населеного пункту Устинівка, успіху не мало.

На Бахмутському напрямку бойові дії тривають. Російські військові безуспішно спробували наступати в районах Комишувахи, Липового і Нагірного.

На Авдіївському напрямку окупанти штурмували в районах Красногорівки, Кам’янки, Авдіївки та Пісків, успіху не мали.

На Новопавлівському напрямку армія РФ спробувала наступати в районі населеного пункту Золота Нива, з втратами відійшла. На Запорізькому напрямку росіяни обстріляли з артилерії райони населених пунктів Новопіль, Чарівне, Оріхів та Кам’янка.

На Миколаївському напрямку армія РФ намагається покращити тактичне положення та забезпечити вихід на адмінкордони Херсонської області. Штурмувала в районі населеного пункту Таврійське, успіху не мала.

На Криворізькому напрямку російські окупанти безуспішно намагалися штурмувати в районі населеного пункту Миколаївка. Обстрілювали цивільну інфраструктуру поблизу Осокорівки, Трудолюбівки і Добрянки.

Російські військові продовжили інженерне обладнання позицій в районах населених пунктів Чорнобаївка, Правдине, Зоря.