Новини

Псевдоволонтер взяв гроші за порятунок з Маріуполя людей, які невдовзі загинули

Суд арештував 27-річного жителя Броварів, який в шахрайський спосіб заволодів коштами, пообіцявши евакуювати людей із заблокованого РФ Маріуполя.

Про це сказала речниця прокуратури Надія Максимець у коментарі УП, передає Молодий Буковинець.

“Цей юний чоловік записався у Фонд волонтером. Допомагав вести документацію. Якось натрапив на пост дівчини в соцмережі, яка просила допомогти вивезти її маму та вітчима із Маріуполя. Герой написав, що може це організувати за 10 тисяч гривень.

Дівчина відразу перевела цю суму на карту фігуранта і почала чекати приїзду рідних. Однак натомість дочекалася звістки про їхню смерть”, – написав у фейсбуці Ігор Клименко.

“Підозрюваний створював у потерпілих враження чесної відповідальної людини, волонтера. Слідство вважає, що саме через його порожні обіцянки та зволікання потерпіла не змогла вчасно вивезти своїх батьків з Маріуполя, оскільки не шукала інших варіантів евакуації. Наразі правоохоронці перевіряють його причетність до інших фактів шахрайств. За клопотанням прокурора на час слідства чоловік перебуватиме під вартою без можливості внесення застави”, – додала Надія Максимець.