Новини

У Зеленського наголошують, що Україна не погодиться на замороження бойових дій

Як стало відомо, радник очільника Офісу президента Михайло Подоляк наголошує, що Україна не погодиться на замороження бойових дій і не торгуватиме своїми людьми та територіями у війні проти Росії.

Так він відреагував на заяви деяких діячів у Європі щодо здачі Україною територій задля миру, передає Молодий Буковинець.

Подоляк зазначив, що нині Росія витрачає шалені ресурси на свою пропаганду, і проросійські лобісти почали знову “підіймати голову” в Європі.

“Ще вчора на інформаційному порядку денному було виключно нафтове ембарго та російські воєнні злочини. Сьогодні певними політичними вустами нам пропонують нову адженду: припинення вогню, заморожений конфлікт та здача частини територій заради миру”, — пише радник голови ОП.

Він наголосив, що Україна не братиме участі в цьому обговоренні і не торгуватиме своїми громадянами, територіями та суверенітетом.

“Українське суспільство заплатило страшну ціну й не дозволить нікому зробити навіть крок у цьому напрямку — жодній владі та жодній країні. Будь-який натяк на це з боку будь-кого з партнерів отримуватиме принципову реакцію. Не може бути й мови про заморожування конфлікту”, — каже Подоляк.

В ОП вкотре наголосили, що будь-яке заморожування конфлікту лише відкладе війну, яка стане ще більш масштабною і кривавою.