Волинь Новини

У Білорусі розгортають “Точки-У” та “Смерчі”, зберігається загроза ракетних ударів — Генштаб

На території Білорусі розгорнуті два ракетних дивізіони тактичного ракетного комплексу “Точка-У” та дивізіон реактивної системи залпового вогню “Смерч”. Зберігається загроза ракетних та артилерійських ударів з білоруської території.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних Сил України за 20 травня.

РФ завдає ракетних ударів по об’єктах інфраструктури та житлових кварталах України, обстрілює міста з артилерії.

На Волинському та Поліському напрямках війська Білорусі (до семи батальйонів) здійснюють прикриття кордону. З 22 червня по 1 липня в Гомельській області мають відбутися збори із залученням військовозобов’язаних.

На Сіверському напрямку РФ здійснює повітряну розвідку за допомогою дронів та укріплює позиції на своїй території вздовж кордону.

На Слобожанському напрямку окупанти обстріляли позиції ЗСУ на північ від Харкова, а також замінували можливі шляхи наступу українських військ. На Слов’янському напрямку Росія намагається наступати, обстрілювала позиції ЗСУ біля Ізюма, а також вела повітряну розвідку двома безпілотниками.

“За наявною інформацією, в районі населеного пункту Яремівка противник намагається навести понтонну переправу через річку Сіверський Донець”, — зазначають у Генштабі. Крім того, на окупованій Харківщині росіяни блокують український зв’язок і намагаються налагодити трансляцію російських каналів.

На Донецькому напрямку РФ намагається вести активні бойові дії на Лиманському, Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках — зокрема обстрілювала позиції ЗСУ в районах Лимана, Сіверська, Лисичанська та Сєверодонецька, а також безуспішно веде наступ у районі Попасної.

На Курахівському напрямку окупанти ведуть наступ у напрямку Новомихайлівки (10 км на південь від Мар’їнки), але безуспішно. У Маріуполі — здійснюють фільтраційні заходи стосовно місцевого населення.

На Новопавлівському, Криворізькому, Херсонському та Запорізькому напрямках Росія продовжує обстріли підрозділів ЗСУ. На Південнобузькому й Таврійському напрямках окупанти намагаються утримати позиції, здійснювати розвідку та забезпечити логістику, готують другу лінію оборони.

“З метою перешкоджання наступу наших підрозділів провів мінування мосту через річку Інгулець в районі Давидового Броду. У межах комплектування підрозділів, які зазнали втрат, у районі населеного пункту Чорнобаївка противник здійснив переміщення близько 130 одиниць військової техніки”, — додають у Генштабі.

На Таврійському напрямку РФ займалась логістичним забезпеченням військ. А на Бессарабському напрямку російські спецслужби продовжують дестабілізувати ситуацію, зокрема поширюючи інформацію про “мінування” об’єктів у містах Тирасполь, Бендери, Дубоссари та Рибниця.