Волинь Новини

На заході України готові до наступу Білорусі: яка ймовірнісь?

Співкоординатор ініціативи «Правотворець», член Координаційної ради Руху опору капітуляції, громадський діяч Юрій Гончаренко в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дав інтерв’ю про подальші кроки Білорусі у війні та можливість контрнаступу України.

Україні зараз, щоб піти в масований контрнаступ, потрібно отримати обіцяну зброю: більшість із США по ленд-лізу.

У росії фактично лишилося дуже небагато часу до того, як Україна отримає військову перевагу. Нам зараз, щоб піти в масований контрнаступ бракує оцієї зброї, яка має надійти від різних країн і основний об’єм — від Сполучених Штатів по ленд-лізу, — наголосив громадський діяч.

Як вважає Юрій Гончаренко, Білорусь буде бомбити залізниці або здійснювати диверсії на шляхах сполучення або розпочне вторгнення з боку Білорусі на Волинь, Львівщину. Рашистська армія вже пробувала йти на Київ через незручні позиції, а Волинь в цьому ракурсі є незручною для них.

Співкоординатор ініціативи «Правотворець» наголосив, що громадянам не варто панікувати, бути уважними, оскільки наші Збройні Сили, контррозвідка готові до такого сценарію.

Юрій Гончаренко також висловив думку, що білоруська армія, в першу чергу, спробує досягнути результати ракетними обстрілами, якщо є диверсанти, використають їх, а лише тоді можуть розпочати пряме вторгнення.

Зворотнім боком наступу Білорусі на Україну є повалення режиму Лукашенка, враховуючи протестні настрої в суспільстві. Білоруський диктатор точно потрапить до Міжнарождного кримінального суду в Гаазі і він це розуміє.