Волинь Новини

На Волині втричі зріс попит на виготовлення закордонних паспортів

Минулого місяця на Волині видали утричі більше закордонних паспортів ніж у січні чи лютому. Ця послуга і надалі продовжує користуватися популярністю.

Згідно зі статистикою, на Волині структурні підрозділи Державної міграційної служби у квітні видали близько 17 тисяч біометричних документів для виїзду за кордон. Це втричі більше, порівняно з січнем-лютим.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила речниця управління ДМС України у Волинській області Наталія Левчук. З її слів, через те, що збільшився потік людей, певний час тут працювали по 12 годин на день.

«Кількість людей, які за добу можуть прийняти наші підрозділи, залежить від кількості працівників і обладнання. Коли працювала електронна черга, на прийом однієї людини для виготовлення біометричних документів виділялось до 20 хвилин. Також протягом робочого часу виділялось ще дві години для обробки цієї інформації. Нині наші працівники працюють в посиленому режимі і часто залишаються довше на роботі. Загалом за день один працівник може прийняти документи від 35-40 людей. Спершу, коли був великий наплив людей, ми працювали 7 днів, без вихідних, з 8 до 20 години, а зараз повернулися до звичайного графіка роботи, бо бачимо, що ми встигаємо», – пояснила Наталія Левчук.

Разом з попитом на виготовлення закордонних паспортів учетверо зросла кількість інших адмінпослуг, які надає міграційна служба. Це і вклеювання фото дитини у закордонний паспорт батьків, і відновлення втрачених документів, і вклеювання фото в паспорт після досягнення певного віку. Також на період дії воєнного стану міграційна служба продовжує термін дії паспортів, якщо той закінчився.

«Навіть якщо закінчився термін дії паспорта, ми надаємо послугу продовження його дії терміном на 5 років. Але дуже важливо, щоб громадяни не зверталися, якщо паспорт ще діючий. Наприклад, якщо термін дії закінчується через тиждень, а людина вже звертається. Так не треба робити. Тільки після закінчення терміну дії паспорта ми можемо продовжити», – пояснює Наталія Левчук.

До слова, у міграційній службі обіцяють, що скоро має відновити роботу електронна черга.