Новини

До 14 ракет на добу: росіяни підтримують високу інтенсивність обстрілів – Залужний

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що росіяни підтримують високу інтенсивність ракетних обстрілів та випускають у середньому 10-14 балістичних і крилатих ракет на добу.

Як Залужний повідомив у Telegram, сьогодні він на запрошення голови Військового комітету НАТО адмірала Королівського військово-морського флоту Роба Бауера взяв участь у засіданні Військового комітету НАТО, передає Молодий Буковинець.

“Сьогодні ми не лише ведемо оборону. Нами проведено низку успішних контрнаступальних дій. Вдалося розблокувати Харків та Миколаїв, ведуться бої на Херсонському напрямку”, – додав він.

На думку головнокомандувача, із часів Другої світової війни методи нацистів не змінилися – це тотальне знищення цивільних об’єктів, вбивства мирних людей, це гуманітарна катастрофа, унеможливлення постачання гуманітарних вантажів.

Він підкреслив, що противник чудово розумів і розуміє, що він коїть, це підтверджують й перехоплення розмов російського військового командування.

“Агресор продовжує нанесення ракетних ударів високоточної зброї в глибині нашої території. Ми знищили флагманський крейсер “Москва”, нанесли ураження ще трьом потужним кораблям, які складають основу Чорноморського флоту РФ. Але росіяни підтримують високу інтенсивність ракетних обстрілів, у середньому 10-14 балістичних і крилатих ракет на добу. Це загроза не тільки для України, а й для країн-членів НАТО. Адже кожна така ракета несе 400-600 кг тротилу. Тому важливо зміцнювати протиракетну оборону”, – вважає головнокомандувач.

Залужний зауважив, що збройна боротьба у ХХІ столітті комплексна, йдеться про поєднання операцій, що, у свою чергу, вимагає застосування сучасного високоточного далекобійного озброєння, ефективної системи ППО та ПРО.