Волинь Новини

ВНУ співпрацюватиме з Макмастерським університетом

Між ВНУ імені Лесі Українки та Макмастерським університетом (Канада) сьогодні було укладено Меморандум про взаєморозуміння, що передбачає академічне та науково-дослідне співробітництво. Його підписання відкриває нові можливості як для студентів, так і для професорсько-викладацького складу Лесиного університету.

Так, науковими установами України й Канади, зокрема Українським центром психотравми Волинського національного університету імені Лесі Українки та Центром перспективних досліджень експериментальної та прикладної лінгвістики Макмастерського університету (ARiEAL), почато реалізацію українсько-канадського проєкту «Мій досвід російсько-української війни»

Також, лабораторією медіалінгвістики при кафедрі прикладної лінгвістики ВНУ імені Лесі Українки було проведено спільне з Лабораторією досліджень читання Макмастерського університету засідання «Україна-Канада: лінгвістичне партнерство».

міждогПідписаний Меморандум надає змогу розпочати роботу за такими напрямами як розробка спільних науково-дослідних проєктів, розробка програм стажувань, академічна мобільність, спільне наукове керівництво та інше.

міждог