Волинь Новини

Волинські волонтери виготовили для військових більше сотні інверторів

Волинські волонтери самостійно виготовляють та передають військовим інвертори – прилади, які дозволяють отримувати 220 В в умовах відсутності електропостачання, — розповів Суспільному інженер-електрик Максим Гнатюк.

Майстри-волонтери уже виготовили та передали ЗСУ сотню таких пристроїв.

Волинські волонтери виготовили для військових більше сотні інверторівСуспільне Волинь

Прилади для отримання струму

Зі слів автора ідеї Олега Дучимінського, інвертор – простий у використанні та потрібний у воєнний час. Від приладу можна підзарядити мобільний телефон, ввімкнути лампочку чи зарядний пристрій для радіостанцій або ж електроінструмент малої потужності.

Волинські волонтери роблять та передають військовим прилади для освітленняСуспільне Волинь

Автор ідеї створення інвертора – Олег Дучимінський

“Зараз у військових дуже багато розбитої техніки. Вона непридатна до використання, але в ній є акумулятор. Його можна взяти та використовувати в підвалі чи в підсобному приміщенні, використовуючи саме інвертор”, – говорить інженер.

Волинські волонтери роблять та передають військовим прилади для освітленняСуспільне Волинь

Волонтери виготовили сотню інверторів для військових

Складати пристрої почали у перші дні повномасштабної війни Росії проти України. Волонтери виготовляють інвертори за допомогою старих і несправних комп’ютерних деталей. Їх їм приносять небайдужі волиняни.

“Даний пристрій є повербанком великої ємності. Заводські мають 5-10 міліампер, а наш пристрій, зокрема, його ємність залежить від акумулятора до якого його приєднують”, – говорить інженер-електрик Максим Гнатюк.

За день волонтери конструюють до двох десятків інверторів, – каже волонтер Андрій Русило.