Новини

РФ відмовилася від масштабного оточення ЗСУ на користь захоплення Луганщини

Як стало відомо, російські сили, ймовірно, відмовилися від завдання завершення великомасштабного оточення українських підрозділів від Донецька до Ізюма на користь завершення захоплення Луганської області.

Про це йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни за 15 травня, передає Молодий Буковинець.

“Російське військове командування, швидше за все, буде приділяти пріоритетну увагу битві за Сєвєродонецьк в майбутньому, при цьому деякі зусилля будуть спрямовані на порушення українських наземних ліній зв’язку в східній частині Донецької області”, – вважають аналітики.

Російські сили продовжують скоординовані зусилля по захопленню Сєвєродонецька з півночі і півдня, що призведе до більш дрібного оточення українських військ, ніж передбачалося спочатку.

“Невдалі спроби росіян форсувати Сіверський Донець в районі Кремінної можуть змістити російські операції по оточенню далі на схід, ближче до Сєвєродонецька через Рубіжне, а не проводити більш широке оточення за кількома напрямками”, – зазначають експерти.

Російські сили також, ймовірно, скорочують просування до Слов’янська з Ізюма, можливо, через повільні темпи наступальної операції там.