Новини

“Мінують дороги, мости, ведуть посилене патрулювання”. У Білорусі очікують “будь-яких провокацій” з боку України

Перший заступник начальника Генерального штабу збройних сил Білорусі Ігор Король заявив про можливість “будь-яких провокацій” з боку України. Як повідомляє російський “Интерфакс”, таку заяву Король зробив в етері білоруського телеканалу СТВ.

“Українці мінують дороги, мости на суміжній території, ведуть посилене патрулювання посиленими нарядами. Всі озброєні, всі з бойовою зброєю, тому провокації (з боку України — ред.) можуть бути будь-якими”, — заявив білоруський силовик.

За словами Короля, Україна зосередила “проти Білорусі” до 10 тисяч військовослужбовців на Рівненському напрямку, шість тисяч — на Овруцькому й 4,5 тисячі — на Чернігівському. Серед них — артилерійські частини й підрозділи протиповітряної оборони.

Окремо перший заступник начальника Генштабу збройних сил Білорусі звернув увагу на навчання українських військовослужбовців за кордоном — у Німеччині, Польщі й Естонії, а також схвалену США програму лендлізу.

Генеральний штаб Збройних Сил України в останньому зведенні зауважував, що активних дій противника з боку Білорусі не спостерігається, а підрозділи тамтешніх збройних сил продовжують прикривати ділянки кордону.