Волинь Новини

Російські спецслужби вербували школярів у Луцьку

Російські спецслужби вербують українських школярів.

Про це повідомила Служба безпеки України у Волинській області.

9 травня у Луцьку правоохоронці звернули увагу на трьох підлітків, які постійно вешталися біля одного з блокпостів. Причину перебування там школярі пояснити не змогли.

Оперативники СБУ перевірили телефони дітей і виявили багато знімків Луцького військового аеродрому та ремонтного пункту.

Також знайшли переписку з невідомими російськими абонентами. “Невідомі” розпитували у школярів про ситуацію в регіоні, намагаючись вивідати інформацію про розташування військових об’єктів, військової техніки та озброєння.

Контррозвідники вчасно роз’яснили семикласникам небезпеку такого спілкування. З батьками дітей провели профілактичну бесіду.

“Радимо учителям та батькам постійного обговорювати з дітьми питання інформаційної безпеки в різноманітних інтернет-чатах, он-лайн іграх та соціальних мережах.

Якщо будь-які особи звертаються до вас чи ваших дітей з проханнями вислати фотографію місцевості чи конкретного стратегічно важливого об’єкта, або просто розпитують про стан такого об’єкту, велика ймовірність, що вас хочуть використати на шкоду Україні та вашого міста, зокрема”, – звертається СБУ.

СБУ у Волинській області закликає звертатися у разі підозри за телефонами, які працюють цілодобово: 0977911911, 0332244025.

“Адже ваша необачність може стати причиною загибелі людей чи руйнування міста”, – пишуть.