Волинь Новини

На «Азовсталі» перебуває поранений боєць з Волині: мама благає про порятунок

20-річний Ігор «Нейт» Мизовець із Волині майже місяць тому отримав поранення на «Азовсталі» – снайпер прострелив йому ногу, та кулю не витягли. Зараз зв’язку із хлопцем немає.

Про це повідомляє Українська правда.

У свої 20 років «Нейт» побачив та переживає зараз більше, ніж дехто за все своє життя. Зараз він – один із поранених бійців, яких потрібно вивезти з «Азовсталі».

Ігор Мизовець родом із Волинської області, з дитинства мріяв стати військовим. Спочатку закінчив Шацький лісовий технікум, як просили батьки. Вони мріяли, що син продовжить навчання в університеті.

Але Ігор обрав шлях мрії – сам пішов до військкомату, взяв повістку до армії. Батькам повідомив про своє рішення постфактум.

 

«В армії прослужив 2 місяці й підписав контракт. Спочатку служив у Луцьку, потім почав говорити, що хоче перевестись в інше місто – у Маріуполь. Я не хотіла, щоб син туда їхав, оскільки там небезпечно, це зона ООС. Він нікого не слухав – зробив, як весь час мріяв. 13-го грудня уже був у Маріуполі, розповідав, що йому все подобається. А 24-го лютого подзвонив і сказав, що почалась війна, запитав, чи тихо у нас. Також попросив забрати молодшого брата і їхати за кордон», – розповідає мама воїна Олена.

 

Потім з Ігорем зник зв’язок. Олена писала скрізь, куди могла і врешті дізналася, що син отримав поранення:

 

«17-го травня буде місяць, як він лежить в «Азовсталі». Снайпер прострелив йому ногу, кулю не вийняли. Немає рентгену. Два раза їх завалювало в бункері. Казав, що в них зараз є два варіанти: візьмуть в полон або, не дай Бог, розстріляють. Я не знаю, куди мені звертатись, кого просити, щоб допомогли його врятувати…», – каже мама бійця.

 

article photo
article photo
article photo