Волинь Новини

Відомо, скільки мільйонерів на Волині і які доходи вони задекларували

Річні податкові декларації про майновий стан і доходи за минулий рік до Державної податкової служби подали 2770 волинян. Загалом жителі області задекларували 825 млн грн доходів, отриманих за підсумками 2021 року.

Про це повідомили в Головному управлінні Державної податкової служби України у Волинській області.

Про дохід, що перевищує 1 млн грн, відзвітували 53 волинянина. Як свідчить аналітика, «звичайний» волинський мільйонер торік найчастіше отримував вагомий дохід у вигляді інвестиційного прибутку, іноземних доходів чи успадкував вартісне майно.

З огляду на запровадження воєнного стану, нинішня деклараційна кампанія поступається минулорічним кількісним показникам, зазначають податківці.

Однак щодо потенційних бюджетних надходжень, то волиняни визначили до сплати 20 млн грн ПДФО і 3 млн грн військового збору.

Враховуючи обставини, в яких країна протидіє військовій агресії, законодавець передбачив, що річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік можна подати впродовж шести місяців після припинення чи скасування воєнного стану. Таку норму містить Закон України №2142–IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану».

Тому волиняни, які отримували минулого року доходи, з яких не сплатили податки, можуть подати річну податкову декларацію у зручний для себе час через Електронний кабінет.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують громадянам не зволікати з поданням декларації про отримані торік доходи.

Сьогодні фінансово підтримати країну можуть громадяни, які в минулі податкові періоди придбали нерухомість, землю чи інші активи за кошти, з яких не сплачено податки, їм запропоновано скористатися правом на податкову амністію.

Зокрема, кожен, хто у минулі податкові періоди отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та зателефонувавши на «гарячу лінію» (0332) 777-106, що працює щосереди з 10:00 до 12:00.