Новини

З Мінська виїхали «Смерчі» та «Точка-У»: Білорусь розгортає сили спецоперацій на кордоні з Україною

У Генштабі білорусі, заявили, що “створене ЗСУ угруповання на південному напрямку чисельністю до 20 тисяч людей потребує реакції з боку білорусі”. Мінськ нібито у рамках перевірки розгортає сили спецоперацій. Про це повідомляють у Генштабі білорусі, передає Знай. ua.

Білоруські активісти повідомляють, що до українських кордонів рухаються “Смерч” та Точка-У.

Війська масово стягуються не лише до наших кордонів, а й до кордонів Польщі. Також триває розконсервація техніки та заклик резервістів до військкоматів.

“В рамках другого етапу перевірки сил негайного реагування на Західний та Північно-західний операційні напрямки висунуто батальйонно-тактичні групи. Для їх посилення висуваються підрозділи протиповітряної оборони, ракетних військ та артилерії, які забезпечуватимуть їхнє бойове функціонування”, йдеться у повідомленні.

“Із запасу на військові збори планується призвати близько 430 осіб. Після закінчення формування військових частин територіальних військ покликаний особовий склад розпочне виконання завдань з охорони та оборони важливих об’єктів”, – уточнюють в Міноборони білорусі.