Новини

Енергетичний фронт: як чоловік поблизу Чорнобиля забезпечив електроенергією ціле село під час окупації

Як відомо, 24 лютого 2022 року росія оголосила Україні війну. Чорнобильської зона Київської області відразу опинилась в епіцентрі бойових дій, а окремі території потрапили під тимчасову окупацію ворогів. В результаті чого ряд населених пунктів Київщини залишились відрізаними від енергопостачання та безпечного сполучення з Україною. Одним із таких населених пунктів стало село Зорин. Вистояти селянам допоміг місцевий житель-новатор та власник домашньої сонячної електростанції Олександр Царенок, який прийняв рішення розібрати власну станцію та роздати сонячні панелі людям.

Про це йдеться у відповідному відео (https://www.youtube.com/watch?v=MfI5t7bGCZs&t) на каналі Сонячні системи (https://www.youtube.com/channel/UCgDLiGPlYxrXL-DGSK76pcQ) в Youtube.

Розуміючи, що тимчасова окупація російськими військами може тривати довгий період, житель села Зорин Олександр Царенок, маючи домашню сонячну електростанцію, вчинив по справжньому благородний вчинок – роздав сонячні панелі жителям села. В результаті його допомоги понад 50 хат в селі змогли прожити російську окупацію та були на зв’язку з рідними в той важкий час.

Чоловік не зупинився на допомозі односельчанам, а й передав власні сонячні панелі для забезпечення роботи місцевого інтернату в селі Горностайпіль. В якому на той момент перебувало більше 100 людей, більшість яких було з інвалідністю. Завдяки його вчинку, заклад з міг продовжити роботу забезпечивши інтернат не тільки електроенергією, але через електронасоси – водопостачанням.