Новини

Приніс боєприпас додому: на Дніпропетровщині загинув 12-річний хлопчик

Дитина випадково знайшла ворожий боєприпас

У Дніпропетровській області дитина знайшла боєприпас від касетного снаряду. Хлопчик приніс його додому, і вибухівка здетонувала.

Про нещасний випадок повідомив голова Дніпропетровської ОВА. За словами Валентина Резніченка, дитині було всього 12 років.

Ця війна віроломна. Вона поряд, навіть коли непомітна. Будьте обачними.

Як розповів військовий очільник Дніпропетровщини, інцидент трапився 8 травня пообідді. Мовиться про населений пункт із Синельниківського району Дніпропетровської області.

Окупанти обстрілювали регіон касетними снарядами, попри те, що зброя категорично заборонена. Саме тому дитина випадково знайшла ворожий боєприпас і вирішила принести додому, не знаючи про небезпеку.

Це вже шоста смерть в області через такі боєприпаси, – написав статистику Резніченко.

Глава Дніпропетровської ОВА ще раз нагадав усім жителям про ризики, які існують в області. Він закликав у жодному разі не торкатись вибухівки, яка залишається після атак Росії.

«Ця війна віроломна. Вона поряд, навіть коли непомітна. Будьте обачними. Це збереже Ваше життя і життя тих, хто поряд», – зазначив він та наголосив на тому, що у разі помічення підозрілого предмета варто викликати рятувальників чи поліцію.