Новини

Від авіаудару по драмтеатру Маріуполя загинули близько 600 людей, – розслідування іноземних ЗМІ

Як стало відомо, внаслідок удару по Драматичному театру у Маріуполі 16 березня могли загинути близько 600 людей всередині і за межами будівлі.

Про це йдеться у розслідуванні Associated Press, пише Бабель., передає Молодий Буковинець.

Розслідування базувалося на свідченнях 23 людей, що вижили під час бомбардування, рятувальників та людей, близько знайомих із укриттям у драматичному театрі. Також журналісти використовували плани приміщень театру, фото та відео, зроблені всередині.

Усі свідки заявили, що на польовій кухні неподалік театру було щонайменше 100 людей, і під час авіаудару ніхто не вижив. Кімнати та коридори всередині будівлі були переповнені: приблизно одна людина на кожні 3 квадратні метри вільної площі.

За словами більшості очевидців, на момент авіаудару в театрі було близько тисячі людей. Ніхто, включаючи рятувальників, не бачив, щоб живими вибралися більше 200 людей. Вціліли в основному виходили через головний вихід або один бічний вхід; другий бік і задня частина будівлі були зруйновані.

Associated Press також спростовує заяви Росії про те, що театр був зруйнований українськими силами оборони або служив військовою базою для них. Жоден зі свідків не бачив українських військових, які б діяли всередині будівлі.