Волинь Новини

На Волині попалися троє рибалок, які наловили сітками риби

У перший місяць нересту волиняни 78 разів порушували природоохоронне законодавство на водоймах області.

У квітні державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 78 порушень правил рибальства. З них 43 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП, 15 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство з використанням заборонених знарядь лову), 6 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів), 1 – за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (продаж заборонених знарядь лову) та 1 – за ст. 188-5 КУпАП. Також складено 12 актів виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.

Троє громадян здійснювали вилов риби двома сітними знаряддями та встигли зловити 2 окуня та 7 пліток.

«На порушників накладено 2 805 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Нараховано шкоди за порушення природоохоронного законодавства на суму 22 219 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні  інспектори вилучили 94 одиниці заборонених знарядь лову та 41 кг водних біоресурсів. 18 справ передано до суду для притягнення порушників до адміністративної відповідальності», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик».

Для прикладу, 16 квітня грубе порушення рибальства зафіксовано на озері Пісочне, поблизу Брунетівки Старовижівської ТГ Ковельського району. Троє громадян здійснювали вилов риби двома сітними знаряддями та встигли зловити 2 окуня та 7 пліток. Шкода, завдана рибним запасам, склала 17 272 грн.

Рибоохоронці склали на громадян три протоколи за. ч. 4 ст. 85 КУпАП.  Матеріали справ готуються до передачі  в суд для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

18 квітня на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від громадянина про факт грубого порушення рибальства на р. Стир, по вул. Глушець у м. Луцьк. Рибпатрульні оперативно прибули на вказане місце та виявили громадянина, що здійснював вилов риби сітним знаряддям лову. Порушник встиг впіймати 2 екз. білизни та 1 екз. ляща. Нараховано шкоди за порушення природоохоронного законодавства на суму 4 947 грн.

На особу оформлено адміністративний протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучено.