Новини

Путін вже обрав наступника: що про нього відомо та чому українцям не варто радіти

Політологи прогнозують Патрушеву посаду президента росії ще з 2006 року.

Останнім часом у ЗМІ циркулюють чутки про погіршення здоров’я президента країни-агресора володимира путіна. У зв’язку з чим виникає питання про його наступника. Як вдалося дізнатися журналістам, тимчасово замінити головного кривавого диктатора світу може секретар Радбезу рф Микола Патрушев, повідомляє УНІАН.

У неділю, 1 травня, таблоїд The Sun опублікував статтю про стан здоров’я путіна. Стверджується, що у нього хвороба Паркінсона і шизоафективний розлад. За інформацією видання, у разі тривалого відновлення влада на якийсь час перейде до Миколи Патрушева, секретаря Радбезу рф.

Telegram-канал Generall SVR пише, що на сьогодні Патрушев має найбільший вплив на путіна, крім того, він його лякає змовами і замахами на життя.

З 24 лютого 2022 року через повномасштабне вторгнення РФ в Україну Патрушев перебуває під повторними персональними санкціями США, початкові були з 2018 року.

ЗМІ стало відомо, що напередодні у Патрушева була двогодинна розмова з путіним, під час якої президент рф дав зрозуміти секретарю Радбезу рф, що вважає його мало не єдиною по-справжньому довіреною особою і другом у системі влади.

«Також президент рф пообіцяв, що в разі різкого погіршення стану його, путіна, здоров’я фактичне управління країною перейде тимчасово саме Патрушеву», – пишуть журналісти.

Цікаво, що, згідно з Конституцією рф, права і обов’язки президента росії при неможливості виконувати обов’язки передаються главі Держдуми. Але тут чомусь все вирішили по-іншому.

Кар’єра і скандали довкола можливого наступника Путіна Патрушева

Миколі Патрушеву 70 років. Він був директором ФСБ РФ у 1999-2008 роках, секретар Радбезу рф – з травня 2008-го. Також він – колишній президент Всеросійської федерації волейболу.

Після закінчення кораблебудівного інституту Патрушев вступив на вищі курси КДБ у Мінську.  Це і дало старт його кар’єрі. Потім була робота в КДБ в Ленінграді.

Потім він працював в Карелії, далі була служба в ФСБ РФ в Москві. Пройшов шлях до директора ФСБ росії.

Відомий під час перебування директором ФСБ росії пропагуванням ідеї в росії нового дворянства («неодворян»).

Ще в 2006 році називався політичними коментаторами як один з можливих наступників путіна на посаду президента.

В ході тривалого судового розслідування вбивства колишнього офіцера ФСБ Олександра Литвиненка в 2006 році, вищим судом Лондона в січні 2016 оприлюднено висновок про причетність до нього президента рф володимира путіна і секретаря Ради Безпеки рф, тодішнього глави ФСБ Миколи Патрушева.

На початку 2018 фігурував у ЗМІ як причетний до контрабанди кокаїну з посольства РФ в Аргентині.

Як бачимо, позитивних прогнозів для України, якщо Патрушев замінить Путіна, чекати не варто. Адже він підтримує агресивну імперську політику рф і продовжить кадебістські традиції путіна.

Санкції проти Патрушева

З 24 лютого 2022 року через повномасштабне вторгнення РФ в Україну Патрушев перебуває під повторними персональними санкціями США, початкові були з 2018 року.

Сім’я Патрушева 

Дружина – Олена Миколаївна Патрушева (нар. 1955) – працювала лікарем УЗД, була співробітником «Внешэкономбанка».

У них є два сини. Дмитро – міністр сільського господарства РФ.  Молодший син Андрій у липні 2003 року закінчив Академію ФСБ РФ, працював у ФСБ Росії в так званому «промисловому» відділі, а у вересні 2006 року призначений радником директора «Роснефти».