Новини

Путіна чекає хірургічна операція через серйозне захворювання: кому перейде влада в РФ – ЗМІ

Ймовірно, президента РФ Путіна найближчим часом чекає оперативне втручання через онкологічне захворювання. На цей час управління країною може перейти до секретаря ради безпеки РФ Миколи Патрушева.

Про це з посиланнями на інсайдерське джерело в Кремлі повідомляє британське видання The Sun, передає Молодий Буковинець.

“69-річний російський лідер може лягти під операційний ніж із переходом влади до 70-річного прибічника жорсткої лінії Миколи Патрушев. Патрушев є ключовим розробником стратегії війни та людиною, яка переконала Путіна, що Київ заповнений неонацистами”, – пише видання з посиланням на “інсайдера в Кремлі”.

Довідка

Микола Платонович Патрушев (нар. 11 липня 1951, Ленінград, Російська РФСР) — російський державний діяч, керівний працівник органів держбезпеки. Секретар Ради Безпеки Російської Федерації з 12 травня 2008 року. Генерал армії (2001). Герой Російської Федерації (2001).

Директор Федеральної служби безпеки Російської Федерації у 1999–2008 роках. Змінив на цій посаді Путіна і перебував на посаді протягом двох президентських термінів. Очолював ФСБ Росії майже 9 років, тобто довше, ніж будь-який керівник КДБ — ФСБ з часів Ю. В. Андропова, який очолював КДБ СРСР протягом 15 років. Пішов у відставку після інавгурації президента Д. А. Медведєва, його змінив А. В. Бортніков. У 2004–2009 роках — президент Всеросійської федерації волейболу.