Волинь Новини

У Луцьку відбулась акція на підтримку людей, які нині перебувають у заблокованому Маріуполі

На Театральному майдані Луцька відбулась акція на підтримку жителів та військових, які від початку березня перебувають в тимчасово окупованому російськими військами Маріуполі.

На акцію прийшли більше сотні учасників, — розповіла Суспільному одна із організаторок Ніка Міщук.

Акцію організували 30 квітня, тривала вона пів години. Її учасники влаштували чотири символічні перформанси, — каже організаторка.

У Луцьку відбулась мирна акція на підтримку людей, які нині перебувають у заблокованому МаріуполіФото: Дар’я Тимошкова/Cуспільне Волинь

На першому була мати з немовлям, на другому українські військові ділилися своїми харчами із дітьми, які нині перебувають у Маріуполі, на третьому — загибла жінка похилого віку та на четвертому учасники акції вишли з зав’язаними очима та плакатами із написами “Глибоко стурбовані”.

У Луцьку відбулась мирна акція на підтримку людей, які нині перебувають у заблокованому МаріуполіФото: Дар’я Тимошкова/Cуспільне Волинь

Учасники акції хотіли привернути увагу громадськості до того, що нині на заводі “Азовсталь” у Маріуполі знаходяться українські військові, поранені та мирні жителі — діти, жінки, люди похилого віку та їх потрібно евакуювати, — говорить Ніка Міщук.

Що відомо

  • 27 квітня у Ковелі біля пам’ятника борцям за волю України відбулась акція підтримки мирних жителів та захисників Маріуполя. Її організували батьки чотирьох ковельчан, які нині перебувають в оточеному місті.
  • У блокадному Маріуполі залишається ще близько 130 тисяч людей. Українській владі вдалось верифікувати 33 тисячі людей, яких російські окупанти примусово вивезли з Маріуполя на окуповану територію Донеччини або у РФ.
  • Станом на 27 квітня у місті Маріуполь Донецької області, яке з початку березня перебуває в облозі російських військ, понад чотири сотні поранених перебувають на території комбінату “Азовсталь”.