Новини

Бойові дії перенесуться на територію росії, – Подоляк

Радник глави ОП Михайло Подоляк зазначає, що зростатиме кількість провокацій і росія однозначно перенесе бойові дії на територію своєї країни.

Про це він заявив в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Вони [росіяни] вважали, що ця війна десь там відбувається, а ми тут сидимо: шампанське, ікра і так далі, міркуємо, ходимо в гості, тусуємось у нічних клубах», — заявив Подоляк.

Водночас він вважає, що інтенсивність бойових дій, яку сьогодні демонструє рф, свідчать про те, що росія однозначно перенесе бойові дії на територію своєї країни.

«Навіть якщо Україна не буде до цього дотичною — безперечно, ми будемо з цікавістю спостерігати, як падає велика і потужна російська вертикаль влади», — додав Подоляк.«І не важливо, хто там буде воювати. Можливо, вони будуть там провокації свої створювати, можливо, вони будуть підривати [щось]», — каже радник глави ОП. Він додає, що кількість вибухів на базах паливно-мастильних матеріалів і на складах зі зброєю буде тільки зростати.

Нагадаємо, вранці 1 квітня голова Бєлгородської області в’ячеслав гладков заявив, що в бєлгороді сталася пожежа на нафтобазі, через що постраждали дві людини. Він оголосив, що пожежа почалася внаслідок авіаудару з двох гелікоптерів ЗСУ, які «зайшли на територію росії на низькій висоті».

Проте секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна не причетна до вибухів на нафтобазі. За його словами, це робота місцевих мешканців — мовляв, суперечності накопичуються і суспільство в росії починає «дещо розуміти».

А 25 квітня в російському місті брянськ теж спалахнула пожежа на території місцевої нафтобази — горіли резервуари для зберігання нафти, — та ще одному об’єкті.

Хай там як, але такі інциденти не допомагають росії атакувати Україну. Зокрема, в Міноборони Великої Британії припускали, що вибухи на складі з боєприпасами в районі бєлгорода, які сталися наприкінці березня, а також знищення нафтобази в цьому місті могли ускладнити для росії атаки на Харків.