Волинь Новини

Між Волинською ОВА та представниками бізнесу Польщі підписано Меморандум про співпрацю

28 квітня 2022 року, під час XV Міжнародного форуму «Польсько-українські дні бізнесу» між Волинською ОВА, Асоціацією Українського бізнесу в Польщі та ТзОВ «PKP CARGO CONNECT» підписано Меморандум про співпрацю.
За дорученням начальника ОВА Юрія Погуляйка в режимі онлайн до ювілейного форуму, який відбувся у Варшаві, долучився його заступник Юрій Гупало.
Слід зазначити, що головною темою заходу стала якнайшвидше відновлення України та міжнародна підтримка для забезпечення життєдіяльності країни у складних умовах російської військової агресії.
Юрій Гупало зауважив, що з початку війни Польща стала одним із найнадійніших союзників України.
«Першими, хто прийшов нам на допомогу були наші польські друзі. Перші автомобілі з гуманітарною допомогою перетнули волинські пункти пропуску Угринів і Ягодин 24 лютого 2022 року , – сказав заступник голови ОДА. – За період військових дій ми отримали сотні тон продовольства, засобів гігієни, медицини, одягу, амуніції та тактичного спорядження для наших воїнів».
Нагадаємо, що в передвеликодню суботу за допомогою Маршалковського Уряду Лодзького Воєводства Волинь доставила в Бучу 20 тон продуктів тривалого зберігання, дитячого харчування, засобів гігієни, медицини. Окрім того, аналогічні вантажі наразі для мешканців Сумської області готує Маршалковський уряд Люблінського Воєводства.
«Така підтримка дозволяє нам з упевненістю дивитись у майбутнє. Ми переконані, що повоєнна економічна співпраця між нашими країнами вийде на новий рівень, що дасть можливість відбудувати не тільки економіку нашої держави, а й зруйновані міста, селища та інфраструктуру . Тим більш, що ми маємо чудові приклади співпраці в довоєнний період», – зауважив заступник очільника області.
Аби об’єднати український і польський бізнес та продовжити міжнародну підтримку Волинська ОВА підписала Меморандум про співпрацю із Асоціацією Українського бізнесу в Польщі та ТзОВ «PKP CARGO CONNECT».
Слід зазначити, що зініціювала договір про співробітництво Волинська обласна військова адміністрація.