Волинь Новини

Науковий журнал ВНУ імені Лесі Українки – у вищій лізі фахових видань

7 квітня 2022 року Міністерство освіти і науки України своїм наказом №320 включило науковий часопис «East European Journal of Psycholinguistics» / «Східноєвропейський журнал психолінгвістики» (https://eejpl.vnu.edu.ua/), засновником і видавцем якого є наш Університет, до переліку наукових фахових видань категорії «А».

Цьому передувала рекомендація Кваліфікаційного комітету (CSAB) науковометричної бази Scopus у 2019 році до індексування нашого видання в цій міжнародній базі. Журнал, до складу редколегії якого сьогодні належать поважні науковці із 17 країн світу  міжнародне рецензоване періодичне видання відкритого доступу, що публікується у друкованій та онлайн версіях двічі на рік.

Мета журналу  об’єднання зусиль учених світу в поширенні, просуванні та обговоренні розмаїття нових тем та ідей сучасної психолінгвістики.

Часопис після ретельної процедури анонімного рецензування публікує оригінальні рукописи, присвячені таким теоретичним і прикладним галузям психолінгвістики: нейролінгвістика, когнітивна психологія, психологія мови, перекладознавство.

Від часу заснування у 2014 році в журналі опубліковано близько 300 наукових статей та рецензій авторів із понад 20 країн світу.

Авторитетові й визнанню у світі психолінгвістичного видання головний редактор Сергій Засєкін завдячує і молодим, і досвідченішим українським та зарубіжним мовознавцям та психологам. Їхні статті, як засвідчує інтегрований у сайт інструмент PlumX Metrics від Elsevier, користуються великою популярністю серед читачів, що дає підстави вважати напрям руху журналу правильним. Відтак, внесок кожного автора є вагомим у справі збагачення емпіричних знань про мову та процеси її породження й розуміння.