Важливо Волинь Новини

Сметанін, який «здав» Луцький військовий аедром, може вийти з-під варти

Як стало відомо, Іллі Сметаніну, який тривалий час співпрацював з Росією та здав агресору під обстріл Луцький військовий аеродром, продовжили строк запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про те, що відбувся розгляд клопотання щодо підозрюваного у державній зраді, повідомили на сторінці Луцького міськрайонного суду. У коментарі виданню у суді підтвердили, що йдеться про Іллю Сметаніна, передає ВолиньPost.

До слова, розгляд клопотання про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою розглянула учора, 27 квітня, суддя Олеся Калькова.

За наслідками розгляду до підозрюваного застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строком на 60 днів з можливістю внесення застави. Розмір застави визначили на підставі частини 3 статті 183 КПК України – 800 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1 984 800 гривень.

Як пояснили у суді, згідно зі статтею 183 КПК України, суддя може не визначати заставу лише у конкретних випадках у разі тримання під вартою. Справа Сметаніна під цей перелік не підпадає, тому мав бути визначений розмір застави.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала зрадника, який «здав» ворогу під обстріл Луцький військовий аеродром. Ним виявився лучанин, так званий авіалюбитель, вже відомий причетністю до «руского міра» Ілля Сметанін.