Новини

У травні в “ЛДНР” можуть провести “референдум” про приєднання до Росії

На травень 2022 року так звані “ЛДНР” планують організувати “референдуми” про входження до складу Росії. Точна дата проведення залежатиме від ситуації на полі бою — вона вже змістилася через поразки РФ на фронті.

Про це повідомляє видання “Медуза” з посиланням на трьох співробітників, наближених до адміністрації Путіна.

Імовірні дати “референдумів” — 14 і 15 травня, передбачається приєднання “ЛДНР” у межах усіх Донецької та Луганської областей. Джерела “Медузы” припускають, що в цей же час може відбутися “референдум” і в Херсонській області.

Співрозмовники видання зазначили, що “референдуми” спершу планувалися на кінець квітня, але були відтерміновані через невдачі РФ на фронті. Не виключено, що це ж може статися знову. Співробітники Кремля не підтримують приєднання “ЛДНР” до Росії, але кажуть, що таким є особисте бажання “вищого керівництва”, тобто Путіна.

Перед тим стало відомо про зміну так званого куратора з питань “ЛДНР” у Кремлі. Замість Бориса Гризлова, призначеного раніше послом РФ у Білорусі, цими питаннями займатиметься перший заступник голови адміністрації Путіна Сергій Кириєнко.

На Кириєнка і керівника управління внутрішньої політики Кремля Андрія Яріна і буде покладене завдання провести “референдуми”. Вони повинні підібрати “політтехнологів”, які працюватимуть у “ЛДНР” і на окупованій Херсонщині.