Новини

Пєсков повідомив, чи обміняють Медведчука на українських військових полонених

Як стало відомо, у Кремлі не розглядають можливості забрати з України кума Володимира Путіна Віктора Медведчука в обмін на визволення українських військових.

Про це повідомив речник президента Росії Дмитро Пєсков, РИА Новости, передає Українська правда.

 “Російське пропагандистське агентство повідомило, що Пєсков про можливість обміну Медведчука на українських військових сказав так: “Про це не йдеться”, – зазначив Пєсков.

Передісторія:

  • Із травня 2021 року Медведчук перебував під домашнім арештом за підозрою в держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів (нафти й газу) в окупованому Криму, з жовтня – ще й за підозрою у держзраді та сприянні діяльності терористичної організації через схеми купівлі вугілля в ОРДЛО.
  • За 5 днів до вторгнення Росії в Україну дружина Медведчука Оксана Марченко поїхала до Білорусі, потім опублікувала відео з Москви. 21 лютого з маєтку Медведчука в Києві вивозили майно. 27 лютого стало відомо, що Медведчук втік із-під домашнього арешту.
  • 18 березня 2022 року суд дозволив заочно арештувати Медведчука.
  • 12 квітня стало відомо про затримання в Україні Віктора Медведчука, який у лютому втік із-під домашнього арешту і у квітні намагався покинути Україну. СБУ провела спецоперацію.
  • 16 квітня Личаківський районний суд Львова відправив нардепа Віктора Медведчука під арешт без права внесення застави.
  • Президент Володимир Зеленський пропонував Росії обміняти Медведчука на українських громадян. Згодом Марченко і сам Медведчук просили про обмін.