Новини

Активний наступ росіян на сході триватиме не більш ніж 2-3 тижні, – Арестович

Радник голови Офісу президента України Олексій Арестович вважає, що активний наступ російських окупантів на сході України закінчиться за два-три тижні.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню Медуза, передає Новое время.

«За темпами війни та кількістю витрачених боєприпасів і втрат – це два-три тижні, не більше. Це не означає, що бої повністю припиняться. Це означає, що припиниться активний наступ, і, можливо, це буде останній наступ другої фази, тому що я не знаю, де вони візьмуть нові резерви», – повідомив Арестович.

За словами радника глави ОП, щоб підготувати нові резерви, Росії потрібен щонайменше місяць, а то й два.

«За цей час багато чого трапиться. І санкції почнуть діяти, і в міжнародному плані щось трапиться, і ЗСУ за цей час сильно зміцняться», – наголосив він.

Водночас Арестович додав, що Росії нема звідки зміцнюватись.

«У великої матінки Росії не залишилося своїх боєприпасів, та й військ особливо не лишилося. Ми бачимо, що їде сюди. Бачимо якісь спроби мобілізації, коли на офіцерські посади беруть людей без військової освіти… Коли їдуть старі танки 1960-х років, старі БТРи та старі артилерійські знаряддя, стає зрозуміло, що з цим особливо не навоюєш», – зазначив він.

18 квітня президент Володимир Зеленський у зверненні заявив, що російські окупанти розпочали битву за Донбас і сконцентрували значну частину своєї армії для наступу на сході України.