Важливо Волинь Новини

У школяра з Луцька ФСБ намагалася дізнатися інформацію про стратегічні об’єкти

Як стало відомо, у жителів Волинської області російські спецслужби намагаються вивідати будь-яку інформацію про стратегічні об’єкти через комп’ютерні ігри та сайти знайомств. Контррозвідка повідомила про два таких випадки, – повідомили в Службі безпеки Україні у Волинській області, передає Суспільне.

Зокрема інформацію з фотографіями та відео про розташування важливих стратегічних об’єктів регіону у школяра з Луцька намагався дізнатися майор спецслужби самопроголошених “Л/ДНР”.

Як з’ясували оперативники, підліток познайомився з чоловіком у комп’ютерній грі, проте вчасно зорієнтувався і звернувся до управління СБУ в області.

Також через сайт знайомств одна з “користувачок” намагалася вивідати інформацію про військовий аеродром в українського військовослужбовця.

“Деякий час вони спілкувались на усілякі теми, обмінювались фотографіями. Згодом “дівчина” натякнула на свій зв’язок із ФСБ та намагалась вивідати інформацію про військовий аеродром. Однак, чоловік знайому”, – йдеться в повідомленні Служби безпеки України у Волинській області.

До слова, у СБУ просять жителів області повідомляти правоохоронців про будь-які підозрілі дії чи прохання сторонніх осіб.