Волинь Новини

У Луцькій громаді оптимізують умови оплати праці освітян

У міськраді заявили, що керівникам закладів освіти доведеться ухвалити низку швидких, ефективних та оперативних рішень щодо оптимізації умов оплати праці працівників закладів освіти.

Про це йдеться на веб-сайті Луцької міськради.

«Україна переживає найважчий період за всю свою незалежність. Умови війни внесли корективи і в освітню галузь.

За повідомленням Державної казначейської служби України від 11.04.2022 № 22 «Про зміни до річного розпису асигнувань державного бюджету (міжбюджетні трансферти) на 2022 рік» у бюджеті Луцької міської територіальної громади зменшені річні призначення з освітньої субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на суму понад 60 млн грн. Ці кошти вже вилучили з бюджету нашої громади.

Зокрема, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2022 № 401 «Про спрямування коштів резервного фонду державного бюджету», скоротили видатки загального фонду Державного бюджету України на 2022 рік та одночасно збільшили обсяг видатків за програмою “Резервний фонд” на загальну суму понад 73 млн грн. Кошти резервного фонду підуть на потреби оборони та безпеки нашої держави.

Ці заходи вживає держава з метою забезпечення належного фінансування спротиву збройній агресії країни-окупанта в період дії воєнного стану.

За рахунок наявної економії по харчуванню та окремих інших видатках вдалося значно мінімізувати наслідки такого рішення Кабінету Міністрів України. Для ефективного функціонування бюджетної сфери та життєво необхідних потреб жителів територіальних громад у період дії воєнного стану, керівникам закладів освіти доведеться приймати низку швидких, ефективних, оперативних рішень щодо оптимізації умов оплати праці працівників закладів освіти.

Дякуємо педагогам громади за розуміння», – йдеться у повідомленні.