Журналіст із Білорусі Аляксандр Папко вважає, що зараз ймовірність введення білоруських Збройних сил на територію України наближається до нуля.

Про це він заявив у програмі «Актуально» 17 квітня на 12 каналі.

«Коли казати про перспективи участі білоруських Збройних сил в агресії проти України, то тепер вони значно менші, ніж раніше. Тому що, по-перше, білоруська армія ніколи не була великою, не мала бойового досвіду, не була пристосована до ведення широкомасштабної війни. А по-друге, якщо Лукашенко і міг ввести білоруські війська, то це в перші дні нападу росії на Україну і лише за умови, що російська армія мала би деякі успіхи», – пояснив журналіст.

За його словами, якби Лукашенко відправив білорусів в Україну, вони, по-перше, були б дуже швидко розбиті, по-друге, це могло б стати тригером для нових протестів.

«Це армія нетренована, зі старим озброєнням, вона не має мотивації. До того ж її не хоче в Україну посилати сам Лукашенко, тому що труни з боку України ще більше підірвуть його і так неміцну легітимність», – зазначив Аляксандр Папко.

Водночас, каже він, у білоруській армії є люди, які хотіли б повоювати в Україні, використавши цю можливість для тренування, отримання воєнних навичок. Ці люди, впевнений журналіст, воюють у складі російської армії.