Новини

«Чим оркам загрожували люди, які лагодили автівки?»: голова Львівської ОВА – про наслідки обстрілу міста

Як стало відомо, голова Львівської ОВА Максим Козицький розповів більше про наслідки ранішнього ракетного обстрілу Львова.

Про це посадовець написав на своїй фб-сторінці, пише molbuk.ua.

Козицький обурився жорстокістю та беззмістовністю обстрілів окупантами мирних мешканців, працівників СТО.

“7 загиблих, 11 травмованих, спалені та пошкоджені десятки машин, вибиті вікна. Виникає одне запитання: чим оркам загрожувала станція технічного обслуговування?! Чим загрожували люди, які звично прийшли на роботу, щоб лагодити автівки?! Путін і його поплічники давно втратили глузд. Вони цільово роблять геноцид українського народу”, – написав голова Львівської ОВА.

Він також додав, що владам інших країн варто задуматися, чи не станеться пізніше і в них схожих ситуацій.

“Якщо уряди європейських країн думають, що можуть далі дивитись на це як на реаліті-шоу, нехай не дивуються, якщо завтра прилетить по СТО у якихось європейських містах чи селах!” – написав посадовець.

Пізніше він також розповів, що у лікарні Львівщини госпіталізували 11 осіб, серед них 3-річний хлопчик. Дитина та мама, вимушені переселенці з Харкова, на момент удару перебували у готелі. Осколками від вікна хлопчикові відсікло частину пальчика на руці. Зараз дитина у лікарні, її стан медики оцінюють як середньої важкості.

Троє потерпілих у реанімації. Деяких людей скерували на операції.

“Лікарі кажуть, що внаслідок вибуху люди отримали множинні травми. Зокрема у багатьох потерпілих ураження голови та головного мозку. Середній вік пацієнтів – 35-45 років. На СТО, у яку влучила російська ракета, перебувало приблизно 20 людей. Загинули 7 невинних мирних жителів, четверо з них – працівники станції технічного обслуговування”, – зазначив Максим Козицький.