Новини

Медведчук дав згоду на обмін та видачу до росії

Оксана Марченко, дружина заарештованого Віктора Медведчука, після низки заяв, записала ще одне відео – зі зверненням до президента росії путіна. Про це повідомило інформаціне агенство “УНН”.

Деталі

У зверненні вона, зокрема, повідомила, що її чоловік дав згоду на обмін та видачу його до росії.

“Віктор Медведчук дав свою згоду на обмін та видачу на територію російської федерації у разі досягнення російською та українською сторонами відповідних домовленостей”, – сказала дружина Медведчука.

Марченко звернулася до путіна з проханням про допомогу щодо обміну її чоловіка, Віктора Медведчука.

Зі звернення зрозуміло, що Марченко і надалі вважає арешт Медведчука політично вмотивованим.

Марченко нагадала, що раніше звернулася до родичів підданих Великої Британії, які нібито потрапили до полону і прем’єр-міністра Британії Бориса Джонсона.

За словами дружини Медведчука, “у катівнях СБУ” томляться й інші політичні в’язні. Вона назвала низку прізвищ тих, хто нібито перебуває у застінках СБУ.

Марченко попросила путіна докласти всіх зусиль, щоб звільнити цих людей разом із її чоловіком.

Додамо

Народного депутата України Віктора Медведчука відправлено під варту без можливості вийти під заставу. Таке рішення Личаківський районний суд Львова ухвалив у суботу, 16 квітня, задовольнивши клопотання слідчого з особливо важливих справ Державного бюро розслідувань України. Захист політика має право оскаржити вердикт.

Нагадаємо також, що Президерт України Володимир Зеленський заявив, що росія знає про бажання України обміняти Медведчука.