Новини

Марченко звернулася ще й до свого кума Путіна з проханням допомогти звільнити Медведчука

Як стало відомо, напередодні дружина затриманого Віктора Медведчука Оксана Марченко звернулася ще й до свого кума – президента РФ Володимира Путіна і закликала його посприяти звільненню її чоловіка та тисячі інших “в’язнів СБУ”.

Відео зі зверненням Марченко опублікувала на своєму youtube-каналі., передає Молодий Буковинець.

“Вельмишановний Володимир Володимирович, прошу вас про допомогу!

Ви чудово знаєте про те, що судилище, влаштоване над Віктором, позбавлене здорового глузду і є промовистим прикладом неправової помсти над незручним політиком за його послідовну, принципову і відверту позицію. Я, Оксана Марченко, не вірю у справедливість суду, в якому буде брати участь Віктор Медведчук.

Життя мого чоловіка так само дорога мені, як і життя тисяч в’язнів СБУ, які зараз нидіють в її катівнях лише за те, що вони висловлюють свою позицію і говорять правду. Я прошу вас докласти будь-які можливі способи для звільнення цих людей і, звісно, мого чоловіка. З надією і повагою, Оксана Марченко”, – сказала Марченко.

У жодному зі своїх звернень вона й словом не обмовилася про війну в Україні, про тисячі вбитих українців і не закликала зупинити ці жахіття.

Марченко сказала, що Медведчук згідний на обмін, за яким він опиниться на території Росії. Вона додала, що звернулася до родин військовополонених ЗСУ, які є підданими Британії, та звернулася до уряду Британії з пропозицією обміняти їх на Медведчука.

Вона назвала імена кількох людей, яких вважає “в’язнями СБУ” – Ян Таксюр, Олександр Корєвін, Юрій Ткачов, Олег Новіков, Гліб Ляшенко і Володимир Клименко.


Її переконання, що справедливий суд неможливий за участі свого чоловіка, є іронічним з огляду на свідчення істориків про те, що Медведчук доклався до політичного засудження українського дисидента й поета Василя Стуса до ув’язнення в таборах.

Нагадаємо, хрещеним батьком доньки Медведчука Дарини є президент Росії Володимир Путін. У Медведчука та Путіна, попри анексію Криму Росією та війну на Донбасі, зберігаються досить тісні особисті контакти. Зокрема Медведчук прилітав до окупованого Криму в той самий час, коли там був Путін, а також літав до Москви напряму, незважаючи на те, що український уряд заборонив здійснювати пряме авіасполучення між РФ та Україною.